Föreningslokal och övernattningsrum

Föreningslokal

Det finns en föreningslokal i källaren på Hällbygatan som kan lånas utan kostnad. Lokalen har toalett, ett litet pentry m.m. Lokalen kan användas för skilda ändamål som förenings- och styrelsemöten,  andra sammanträden eller barnkalas.

För att inte störa närboende är det inte tillåtet att använda lokalen för fester kvällstid.

Föreningslokalen bokas genom att e-posta bokning@stabbygardarna.se.

Övernattningsrum

Föreningen har också ett övernattningsrum som alla medlemmar kan boka. Bokning sker skriftligt till bokning@stabbygårdarna.se.

Rummet kostar 100 kronor per natt som betalas kontant i samband med att du hämtar ut nyckel. Vi har för närvarande tyvärr inte möjlighet att ta emot betalning med Swish, men det är på gång att införas inom en snar framtid.

Rummet disponeras från det att du hämtat nyckeln till dess du lämnat tillbaka den. Kom överens med den som du får nyckeln av om när och hur du ska återlämna nyckeln. Normalt är det från kl 12 dagen för uthyrningen och till kl 12 den dag du ska lämna rummet. Du kan komma överens med styrelsens representant om andra tider.

Vid ankomst bör du kontrollera att uthyrningsrummet är städat, att allt är helt och att ingenting saknas. Skulle det inte vara så ska du anmäla det direkt till den som ansvarar för uthyrningsrummet och som du fått nyckeln av. Gör du inte det riskerar du att vid avfärd få stå för den extra kostnaden som vi får för att eventuellt köpa in saknade saker eller för extra städning.

Det är inte tillåtet att ta med sig husdjur, ens för en för kort tid i övernattningsrummet. Detta för att även gäster med allergier ska kunna vistas i rummet. Det är naturligtvis också rökförbud i rummet. Eventuell sanering efter överträdelse av ovanstående debiteras den som hyr rummet.

Det finns två vanliga sängar och en våningssäng. Kuddar och täcken finns men du får ta med egna lakan, örngott och påslakan. Det är inte tillåtet att sova i sängarna utan lakan eller med sovsäck.

Det finns inte möjlighet till matlagning, men det finns vattenkokare och kaffebryggare. Glöm inte att diska efter dig.

Toalettpapper ska finnas men ta gärna med en rulle för säkerhets skull. Den får du gärna lämna kvar till nästa gäst om det behövs.

Städning ansvarar den som hyrt uthyrningsrummet för. Du ska se till att det är i ordning, att allting är diskat och torkat samt inställt på sin plats. Golven ska dammsugas och fukttorkas. Golvmattan ska skakas och dammsugas varje gång. Bord och bänk ska torkas av. Toaletten och duschen ska skuras. Närmare städinstruktioner sitter på insidan av garderobsdörren. Följ dem så blir det lika trevligt för nästa gäst i rummet.

Sopor ska tas med och slängas efter varje uthyrningstillfälle. Tänk på att det kan gå dagar eller veckor innan nästa gäst anländer och gamla sopor luktar inte gott. Om alla är rädda om inredningen och städar efter sig så hoppas vi att rummet håller länge och vill användas av många.

Kom överens med den du fått nyckeln av hur detta ska gå till och när ni ska lämna tillbaka nyckeln.

Sist men inte minst hoppas vi att rummet var till belåtenhet!